Zoek uw product:  Geavanceerd zoeken


Tenjaku Whisky (40%)

Distilleerderij:
Land van herkomst:
Bottelaar:
Inhoud:

Tenjaku
Japan
Distilleerderij
70cl

Smaakomschrijving:
Een toegankelijke whisky met een bijzonder soepel en krachtig palet. Kruidige tonen worden ondersteund door diverse lagen gedroogd, zoet fruit. De subtiele rooktonen van deze whisky maken het geheel compleet.

(Ä29,99) nu Ä24,99Over deze distilleerderij of regio, Tenjaku:
Tenjaku wordt gecreŽerd in Fuefuki, een stad ten Oosten van het Kofu Basin in de Yamanashi. Het land in dit gebied is bijzonder vruchtbaar en wordt omringd door de Chichibu bergen. Even verderop vind je Mount Fuji en de zuidelijke Alps. Een plek van ongerepte natuur, waar orchideŽn eindeloos bloeien en het water kristalhelder is. Tenjaku is een ode aan deze schoonheid van de natuur en staat voor de zuiverheid van de lente. In Japan is het ieder jaar een ontzettend waardevol en geliefd moment als de lente aanbreekt.

Master blender Kenji Watanabe staat aan het roer van Tenjaku. Wantanabe is een gerenomeerde naam in Japan en staat met name bekend om zijn vakmanschap in het creŽren van de mooiste wijnen en Japanse whiskyís. Watanabe werkt met een duidelijke filosofie: Be generous with the time for your craft. Het water van de Fuefuki rivier, dat gebruikt wordt bij het creŽren van deze whisky, stroomt door de bergen en wordt gezuiverd door het vulkanisch gesteente. Het water wordt hierdoor niet alleen nogmaals gezuiverd, maar krijgt een unieke mineraalbalans. Dit water, de ziel van de whisky, is verantwoordelijk voor de soepele en zachte tonen.
Contactgegevens

Dr. Slotemaker de BruÔneplein 1
3904 CX Veenendaal
Tel: 0318 - 511 050

Openingstijden

Ma gesloten (25/7, 1/8 en 8/8)
Di gesloten (26/7, 2/8 en 9/8)
Wo 09:00 - 18:00
Do 09:00 - 18:00
Vr 09:00 - 20:00
Za 08:30 - 17:00
Zo gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: