Zoek uw product:  Geavanceerd zoeken


Guinness Draught (4,2%)

Brouwerij:
Land van herkomst:
Type:
Inhoud:

Guinness
Ierland
Stout
50cl (blik)

Smaakomschrijving:
Dit schitterende Ierse bier heeft een mooie volle witte schuimkraag en een zijdezachte koffie en karamelachtige smaak en een bitterzoete afdronk. De smaak en de kleur van Guinness is krijgt hij door het gerst. Een deel hiervan wordt gemout, een deel wordt platgeslagen, en een deel wordt geroosterd. Aan een mengsel van deze drie soorten gerst wordt water toegevoegd, waarna de smaken van het gerst in het water kunnen trekken.

€2,95Over de brouwerij / het merk, Guinness:
De brouwerij werd gesticht in 1759 door Arthur Guinness en produceerde oorspronkelijk een porter. Uit deze porter kwam later een stout-porter voort, wat later Guinness werd. Arthur Guinness was een revolutionair waar het ging om personeelsbeleid: hij gaf zijn mensen 10-20% boven de standaard, gaf een weduwepensioen en betaalde vrije dagen. Daarnaast ook gratis gezondheidszorg, onderwijs etc. In 1930 was 1 op de 10 mannen in Dublin direct of indirect afhankelijk van de brouwerij.
Guinness is een bier van het type stout uit Ierland. Het bier is het belangrijkste product van de St. James' Gate brewery in Dublin. De kleur van het bier wordt vaak aangezien voor zwart, maar in het juiste licht is te zien dat het bier eigenlijk 'ruby red' is.
Deze stout word meestal geserveerd in een pint, dit glas zou volgens de traditie ingeschonken moeten worden op zodanige wijze, dat er tijdens het tappen een klavertje of een harp (beiden symbolen die kenmerkend zijn voor Ierland) getekend kan worden in de stevige schuimkraag van het bier. De harp komt overigens ook terug in het logo van het bedrijf. Guinness heeft hiervoor overigens goede afspraken met de Ierse regering moeten maken, aangezien het nationale wapen (de harp) niet verward mocht worden met de harp van Guinness. De Guinness-harp is daarom gespiegeld ten opzichte van die in het landswapen.

Meer van de brouwerij:
Contactgegevens

Dr. Slotemaker de Bruďneplein 1
3904 CX Veenendaal
Tel: 0318 - 511 050

Openingstijden

Ma 11:00 - 18:00
Di 09:00 - 18:00
Wo 09:00 - 18:00
Do 09:00 - 18:00
Vr 09:00 - 20:00
Za 08:30 - 17:00
Zo gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: