Zoek uw product:  Geavanceerd zoeken


Highland Park Valknut (46,8%)

Distilleerderij:
Land van herkomst:
Regio:
Bottelaar:
Inhoud:

Highland Park
Schotland
Isle of Orkney
Distilleerderij
70cl

Smaakomschrijving:
Highland Park Valknut is de tweede in een reeks van drie VIKING LEGEND releases, na de Highland Park Valkyrie. Deze speciale editie is ontworpen door de Deense ontwerper Jim Lyngvild. Er is continuďteit in de stijl van de verpakking, maar het verhaal van het symbool is naar voren gebracht.

De whisky is voornamelijk gerijpt in Amerikaanse eikenhouten sherryvaten. Er is ook een kleine hoeveelheid Orkney-gekweekte gerst uit Tartan gebruikt, die bijdraagt aan de rokerigheid en een zoete, pittige afdronk


€68,99Over deze distilleerderij of regio, Isle of Orkney:
De Orkney eilanden liggen tussen het noordelijke vasteland van Schotland en de Shetland eilanden. Van de vele eilanden zijn er maar 20 bewoond. Kirkwall is de hoofdstad van de eilandengroep en ligt op de kruising van het West Mainland en East Mainland. De oorspronkelijke bewoners zijn een mengelmoes van o.a. Kelten en Noormannen. Op het eiland zijn vele restanten te vinden van haar vroegere bewoners zoals bijvoorbeeld steencirkels.

Daar de inwoners van Scandinavië zich doorgaans schamen voor de daden van de Vikingen, gaan de bewoners van de Orkney eilanden heel wat losser met hun voorvaderen om. Ze hebben zelfs een wandeling (Ring) uitgezet op de eilanden die langs verschillende plekken voert waar restanten van de vikingen te vinden zijn.

De kustlijnen behoren tot de bijzonderste plekken op de eilanden. U kunt er ronddolen zonder een ziel tegen te komen. De grijze tinten in combinatie met het landschap doen buitenaards aan. Alleen enkele grazende schapen herinneren u dat u op aarde bent. Zoals bij bijna elk eiland lenen ook de Orkney eilanden zich prima voor een bezoek per zeilboot. Er zijn vele leuke, kleine en persoonlijke haventjes. Vanaf het water heeft u mooi zicht op "Old Man" op het eiland Hoy. Old man is een van de bekendste rotspartijen en is bijna 140 meter hoog.

Zowel de binnen-, als kustwateren zijn rijk aan vis, dus voor een sportvisser is er ook zat te doen. Vooral het vissen op forel is populair.

De eilanden staan niet bekend om het prachtige weer en ook niet om haar discotheken of indrukwekkende architectuur. Maar op de Orkney eilanden is het genieten van een bijzonder landschap en even bijzondere bewoners.Meer van deze distilleerderij:
Highland Park 12 years (40%) €40,99 Bekijk product
Highland Park Earl Magnus (52,6%) €550,= Bekijk product
Highland Park 10 years (40%) €37,99 Bekijk product
Highland Park Cask Strenght (63,3%) €73,99 Bekijk product
Contactgegevens

Dr. Slotemaker de Bruďneplein 1
3904 CX Veenendaal
Tel: 0318 - 511 050

Openingstijden

Ma 11:00 - 18:00
Di 09:00 - 18:00
Wo 09:00 - 18:00
Do 09:00 - 18:00
Vr 09:00 - 20:00
Za 09:00 - 17:00
Zo gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: